Principiile de funcționare a unui evacuator

La prima vedere, după complexitatea operațiunilor care pot fi efectuate, toate evacuatoarele sunt de același fel.

Ținem să vă informăm că evacuatoarele sunt de mai multe tipuri, iar principiile de funcționare ale acestora sunt diferite.

În continuare ne vom face o prezentare a modului de funcționare a evacuatoarelor pe care le are în dotare Auto Club Asist (Auto-Asistență SRL) și care pot fi solicitate pentru în municipiul Chișinău cît și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

1. Evacuator cu platformă simplă

Este folosit pentru transportarea autovehiculelor care nu întîmpină deficiențe în deplasare. Acestea pot fi urcate pe platformă fie prin utilizarea troliului fixat pe evacuator sau de sinestător.

De obicei, acest gen de evacuatoare este folosit pentru transportarea autovehiculelor noi, neînmatriculate (legislația interzice deplasarea fără numere de înmatriculare) și mijloacelor de transport care necesită transportarea la un service auto.

Prin urmare, în cazul evacuatoarelor cu platforme simple, încărcătura este ridicată sau se deplasează pe trapele fixate de platormă, iar încărcarea se efectuiază ușor.

2. Evacuator cu platformă hidraulică culisantă

Genul dat de evacuatoare este folosit pentru activități mai complexe și permit inclusiv tractarea unui autovehicul cu una dintre roți blocate sau accidentate.

Avantajul evacuatorului cu platformă culisantă îl constituie coborîrea acesteia pînă la nivelul solului și preluarea încărcăturii. În acest caz pot fi evacuate autovehicule a căror roată este ruptă, una sau două roți (față sau spate) sunt blocate.

De asemenea, evacuatoarele cu platforme culisante pot transporta autovehicule și utilaje a căror gardă la sol este foarte joasă.

Troliul unui asemenea evacuator funcționează pe principul forței hidraulice și asigură o forță de tracțiune mai mare decît un troliu electic.

3. Evacuator cu manipulator (macara)

În cazul evacuatorului cu manipulator, autovehiculul poate fi preluat cu macaraua direct de la sol, ridicat pe platformă și transportat la destinație.

Acest gen de evacuator dipune de macara și poate ridica orice în limita capacității stabilite conform normelor tehnice.

Un evacuator cu manipulator poate încărca autovehicule a căror roți sunt blocate, vehicule de diferite dimensiuni, motociclete, gherete, materiale de construcție, etc..

La evacuatoarele cu manipulator ca și în cazul evacuatoarelor cu platformă hidraulică culisantă troliul funcționează pe principul forței hidraulice.

Serviciile evacuatorului cu manipulator pot fi solicitate atît pe teritoriul municipiului Chișinău cît și pe teritoriul Republicii Moldova.

De aceea, în toate cazurile, angajații companiei întreabă care este situația cu mijloacele de transport și anume dacă nu sunt blocate, accidentate sau prezintă alte defecțiuni tehnice ce împiedică deplasarea acestora.

Auto Club Asist (Auto-Asistență SRL) în parcul auto din gestiune dispune de toate genurile de evacuatoare (platformă simplă, platformă hidraulică culisantă și manipulator) cu capacitate de transportare pînă la 15 (cincisprezece) tone.

Pentru a beneficia de serviciile noastre, nu ezitați să apelați 022 800 800, activăm non-stop.