În acest articol  nu vom descrie efectele alimentării mașinii cu un carburant greșit, ci încercăm să vă sugerăm cateva lucruri care ar trebui facute pentru a nu produce daune motorului masini.

Indiferent ca ești șofer începator sau unul cu zeci de ani de experienta si sute de mii de kilomtri rulati, pericolul alimentari cu un combustibil gresit ne pandeste pe toti. Motivele sunt variate, insa efectele pot duce  l acosturi mari in portofelele noastre. Iata ce ar trebui sa faci in momentul in care te-ai prins ca ai alimentat cu combustibilul gresit.

  • Cel mai important lucru pe care poți să-l faci este sa nu pornesti motorul…asta in cazul in care ti-ai dat seama de eroare in timp util. In caz contrar vei afla foarte repede ca ceva este in neregula. Motorul nu va mai functiona normal, iar intr-un final acesta se va opri
  • Daca iti dai seama ca ai alimentat greșit inainte să pornești motorul, iîmpinge  mașina  de la pompa dupa care ai urmatoarele doua variante:
  • Suna o firma de tractare 022800800  și duci mașina în service auto
  • Îl suni pe mecanicul tău și îl rogi sa vina in benzinaria cu pricina unde veti începe scoaterea combustibilului din rezervor
  • Dacă nu-ți dai seama decat atunci cand motorul iți “spune” că ceva nu este in regulă exista foarte mari sanse ca paguba sa nu fie foarte mare, însa dacă insiști după ce motorul se oprește poti sa fi sigur ca nota de plata va fi una “grasa”. Este foarte important sa te asiguri ca cei de la service ănlocuiesc toate filtrele existente pe traseul de alimentare cu combustibil și că au curatat totul
  • Un alt lucru important este cîti litri din combustibil greșit au  ajuns in rezervor. In cantitati reduse exista sanse mari sa nu existe repercusiuni grave asupra motorului. Situatia cea mai neagra este atunci cînd un motor diesel este alimentat cu benzina. Se poate ajunge pana la distrugerea motorului.

Pentru a evita situatiile neplacute pricinuite de alimentarea mașinii cu un combustibil greșit este necesar sa fiți doar atenți.